Lidt om de skønne teddyer...

Teddy

Teddy marsvinet er en hel unik race, både når det kommer til dyrets pelsstruktur men også i forhold til dyrets temperament. Generelt er teddyen meget mild i sind, og har et roligt temperament. Vejen til deres hjerter, kan altid findes igennem mad. Jeg kalder dem "mine blide bamser", et kaldenavn som beskriver deres personlighed helt perfekt. Vi fik for alvor øjnene op for denne skønne race, da vi i starten af 2019 købte vores skønne teddyhun Diidee - Hun blev begyndelsen på et spændende avlsprojekt og en tilværelse fyldt med en masse skønne teddy-bamser. 

Teddyen er et marsvin med en rexet pelsstruktur, det er altså med andre ord et ruhåret marsvin, der har en opretstående kruset kort pels. Teddy genet er recessivt og det skal derfor være tilstede i dobbeltformen "tt" før end at marsvinet får den karakteristiske bamsede teddy pels. 

Teddy pelsen minder meget om pelsen på et Rex marsvin, men teddyen har en anelse blødere pelsstruktur. Dette skyldes, at de produceres på to forskellige locuser og dermed er fra to forskellige krøl-gener. Dette har den betydning at hvis man parrer en teddy med en rex vil alle ungerne derfor i første omgang blive glathåret. Derfor er det en parring der bør undgås. 

Racen kommer i stort set alle farvekombinationer og tegningstyper, herhjemme er vi dog især begejstrede for de rødøjede varianter og Chokoladerne, så det er dem vi stiler efter i vores avl.