Lidt om de skønne teddyer...

Teddy marsvinet er noget helt unikt, både når det kommer til dyrets pelsstruktur og dets temperament. Generelt er teddyen meget mild i sind, med et roligt temperament. Vejen til deres hjerter, kan altid findes igennem mad. Jeg kalder dem "mine blide bamser", et kaldenavn som beskriver deres personlig helt perfekt. Vi fik for alvor øjnene op for denne skønne race, da vi i starten af 2019 købte vores skønne teddyhun Diidee - Hun blev begyndelsen på et spændende nyt avlsprojekt. 

Teddyen er samtidig et marsvin med en rexet pelsstruktur, det er altså med andre ord et ruhåret marsvin, der har en opretstående kruset kort pels. Teddy genet er recessivt og det skal derfor være tilstede i dobbeltformen "tt" før end at marsvinet får den karakteristiske bamsede teddy pels. 

Teddy pelsen minder meget om pelsen på et Rex marsvin, men teddyen har en anelse blødere pelsstruktur. Dette skyldes, at de produceres på to forskellige locuser og dermed er fra to forskellige krøl-gener. Dette har den betydning at hvis man parrer en teddy med en rex vil alle ungerne derfor i første omgang blive glathåret. Derfor er det en parring der bør undgås.